ضمن تبریک سالروز ولادت با سعادت حضرت زهراء(س) در فضیلت ایشان ۲ حدیث بسیار مشهور شده است که هر دو حدیث با اشکالات جدی روبروست.
۱– «نحن حجج اللَّه على خلقه و جدتنا فاطمة حجة اللَّه علینا»طبق برخی تحقیقات در اولین مصدری که این عبارت به عنوان حدیث آمده است-و البته بدون ذکر مصدر و منبع- تفسیر اطیبالبیان است که یک تفسیر معاصر است خیلی از کتبی که در فضائل حضرت زهراء(س) نوشته شده است؛ این مطلب را به همین تفسیر اطیبالبیان ارجاع دادهاند. و بدیهی و طبیعی است که وقتی در یک کتاب معاصر یعنی قرن۱۵ مطلبی به عنوان حدیث ذکر میشود؛ باید با ذکر مصدر و منبع باشد؛ چون یک مولف قرن ۱۵ به معصومین(ع) دسترسی نداشته است تا خود مستقیماً حدیث را از معصوم(ع) شنیده باشد.
۲– «یا أحمد، لولاک لَما خلقتُ الأفلاک، ولولا علیٌّ لَما خلقتُک، ولولا فاطمة لما خلقتُکما»این حدیث با این شکل که مطلقاً در مجامع روایی ما موجود نیست. بخش اول حدیث نیز «یا أحمد، لولاک لَما خلقتُ الأفلاک» نیز با اسناد نه چندان معتبر و موثق در مجامع ما آمده است. علاوه بر آن متن نیز اشکالی که دارد این است که متن هم دلالت بر افضلیت امیرالمومنین(ع) بر رسولالله(ص) دارد و هم دلالت بر افضیلت حضرت زهراء(س) هم بر رسولالله(ص) و هم بر امیرالمومنین(ع) چون علت خلق رسولالله(ص) امیرالمومنین(ع) است و علت خلق رسولالله(ص) و امیرالمومنین(ع)، حضرت زهراء(س) هست و علت نیز باید از معلول افضل باشد. که این مطلب با احادیث قطعیهی ما در تضاد است.علامه شیخ حسین راضی از علمای محقق شیعه عربستان-ایشان از شاگردان حضرت آیتالله خوئی(ره) بودناند.تحقیق مفصلی حول این حدیث انجام دادهاند. ایشان در تحقیقات خود اشاره می کنند اولین منبعی که برای حدیث وجود دارد منبعی است به اسم «کشف اللآلیء» که حسب ادعای علامه میرجهانی(ره) از تألیفات شیخ صالح بن عبدالوهاب بن العرندس الحلی می باشد که از علمای شیعه قرن ۹ است. ایشان ضمن تحقیق حول این کتاب نشان داده است اصولاً این کتاب نمی تواند از ایشان باشد یا لااقل تردیدات جدی در مورد انتساب کتاب به ایشان وجود دارد؛ و علاوه بر آن سند نیز انقطاع دارد.
متن تحقیقات ایشان از این طریق قابل دستیابی است
http://web.archive.org/web/20130628215727/http://www.alradhy.com/?act=artc&id=418
جهت عضویت در کانال کلیک بفرمائید: